Wake up On LAN 36.1
23-24-25 oktober 2020

Articles - File Checking

Geschreven door: Gman - Gepost op: woensdag 12 november 2003 om 13:39

Het schijnt dat niet veel mensen weten waar .sfv files voor zijn, dat ga ik nu maar even uitleggen: sfv staat voor "Simple File Verifier" en check of je files in orde zijn, bijv. na een down of upload. Dat doet ie door middel van CRC (Cyclic Redundancy Check) wat betekend dat ie een code genereerd van een file die alleen uit die bepaalde file kan komen, dit gaat tot op de byte nauwkeurig en afhankelijk van inhoud van de file. Het kan dus nooit voorkomen dat een .sfv ook op andere files toepasbaar is. Is het nodig? Min of meer wel ja, er kan altijd even en paar bytes misgaan tijden een file transfer dus het is altijd goed om te checken voordat je je rar files gaat uitpakken of branden, hiermee voorkom je verspilde moeite. Wat heb ik dan nodig? Ik gebruik altijd het programma quicksfv en die is gratis. Het enige wat je hoeft te doen om je files te checken is dubbelklikken op de .sfv als al je bestanden binnen zijn, dan kan je zien welke files goed en slecht zijn. Met quickpar kan je ook heel simpel zelf sfv files maken, je selecteert de files waar je een .sfv van wilt hebben en dan kan je met de rechtermuisknop op create SFV file selecteren, hij maakt dan 1 sfv file voor alle geselecteerde files. Bijna altijd vind je bij een warez release een sfv file, deze moet je niet weggooien als je zelf files shared. Er is nog een andere methode om je files te checken, door middel van PAR (Pariteit) files, hiermee kan je zelfs reparaties uitvoeren of missende files genereren, dit kost echter wel veel tijd en cpu kracht. Dit is hetzelfde pariteit systeem wat gebruikt wordt in RAID 5 configuraties. Maar dat is een ander verhaal en eigenlijk alleen toepasbaar op newsgroups waar vaak stukken van of een hele file missen.
REACTIES
 • Gepost door: ONOK op woensdag 12 november 2003 om 13:54
  how handy!
  +1 behulpzaam

  mooi artikel, als nu nog iemand et niet snapt snap ik et ook niet meer
 • Gepost door: *PiPi* op dinsdag 16 december 2003 om 15:24
  Thanks.... vroeg me inderdaad al af waarvoor die files waren... Dubbelklikken deed niks, dus heb ze maar gewoon laten staan.
  /me gaat downen
 • Gepost door: kedir op zondag 18 februari 2007 om 14:31
  Ma hoe kan je sfv bestand installeren dan? op je pc?
 • Gepost door: ONOK op maandag 19 februari 2007 om 23:45
  dat programma installeer je. Een sfv bestand kun je met dat programma maken.
 • Gepost door: op donderdag 3 juli 2008 om 09:46
  Vroeger kocht ik boeken voor mijn oude MSX (commodore64 tijdperk) met listings erin. Met een speciaal programma kon je je listing codes laten genereren die je moest vergelijken met het boek. Als dat hetzelfde was, was je listing goed. de SFV van vroeger dus.
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.